Nóż szefa kuchni to jedno z w głównej mierze wybieranych narzędzi w kuchni, jednocześnie poprzez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Typowy kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, uwydatnia fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest nad wyraz lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w drobnych jak i sporych dłoniach. Dzięki świetnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką zezwala na rytmiczny, bardzo efektywny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania zróżnicowanych produktów.
typowa rękojeść stworzona z wysokojakościowej, rdzoodpornej stali cechy antybakteryjne i jest przystępna w czyszczeniu. Specjalne perforacje na rączce sprawiają, że chwyt jest niezwykle pewny, gwarantujący nadzwyczajną kontrolę nad ostrzem. Zintegrowana rękojeść z głownią jest nad wyraz solidną i trwałą konstrukcją o niesamowitym wyglądzie.
Noże z tej serii są ostrzone z dwóch stron lecz w przeciwieństwie do większości zachodnich producentów, Masahiro ostrzy je asymetrycznie 80/20. Oznacza to, że krawędź tnąca przesunięta jest na jedną ze stron osi noża. Korzyści z zastosowania asymetrycznego ostrzenia to choćby o 35% w stosunku do symetrycznego ostrza cieńsza krawędź tnąca, poprzez co widocznie ostrzejsza.
Specyfikacja towaru:
dane dopełniające: