Odkryj nowy rozmiar gotowania z wysokiej klasy produktami producenta Kenwood.
progresywne rozwiązania technologiczne, a także łatwość obsługi maszyn spod znaku Kenwood powodują, że gotowanie staje się proste i przyjemne
Maszynka dla wymagających użytkowników ceniących sobie
funkcjonalność i bezkompromisową jakość
Nowa maszynka do mielenia mięsa MG700 od Kenwood to wygoda użytkowania i wyjątkowa funkcjonalność.
Model zaopatrzony został w liczne akcesoria, które ułatwią przyrządzenie jednocześnie tradycyjnych, jak i orientalnych potraw.
MG700 to prostota formy okraszona nieśmiertelnym wzornictwem, a także wysoka jakość wykonania, gwarantująca odporność i bezusterkowość na lata.
obfita moc maksymalna (2000 W) powoduje, iż maszynka momentalnie i precyzyjnie zmieli każdy wariant mięsa, owoce, warzywa i orzechy.
Model MG700, jego obudowę, korpus, śrubę, nóż i sitka wyprodukowano z wysokiej klasy metalu, który zapewnia wytrzymałość na lata.
Urządzenie wyposażono na dodatek w dwie nakładki do wyrobu kiełbas, które pozwolą przygotować tradycyjne polskie specjały i nasadkę do orientalnego kebbe.
Dla wygody wykorzystywania MG700 zaopatrzono także pokrywę na podajnik, a także specjalny kluczyk usprawniający montaż i demontaż.
Trzy specjalne sitka
Maszynka do mielenia mięsa od Kenwood zaopatrzona została w trzy sitka, każde o najróżniejszej wielkości oczek (8mm, 4,5mm, 3mm), pozwalające przyrządzić przeróżne dania.
Sitko 3 mm - dzięki niemu zmielisz na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można użyć do przygotowania różnorodnego typu farszów,
pasztetów i innych potraw, cechujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.
Sitko 4,5 mm – jest rewelacyjne do mielenia wołowiny na burgery, pulpety, chili con carne i pieczeń rzymską.
sprawdzi się także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.
Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masę o wyrazistej strukturze, którą możesz zastosować do wyrobu kiełbas
, a także innych staropolskich specjałów. Będzie też wspaniałe do przygotowania mięsa,
podrobów i cebuli na grubo-mielony pasztet.
Jeszcze więcej możliwości Maszynka do mielenia to praktyczna przystawka także do mielenia warzyw, twardego sera i orzechów,
a przez sitko z obfitymi otworami można przepuścić skórkę kandyzowaną, będącą aromatycznym dodatkiem do ciast, deserów i naleśników.
Natomiast, zmieloną, świeżą skórkę cytrusów można dodać do kremów, wypieków i marmolady domowej roboty.
Dzięki wszechstronności, funkcjonalności i wygodzie stosowania, przystawka wyręczy Cię w wielu kulinarnych zadaniach w trakcie codziennego gotowania.
Co więcej, można do niej podłączyć przystawki, które pasują do gniazda wolnych obrotów w robotach Kenwood:
maszynkę do makaronu, wałkowarkę, przystawkę do krojenia w kostkę, roto, przecierak
i młynek żarnowy, zamieniając maszynkę we wszechstronne urządzenie, konieczne w każdej kuchni.
skuteczność: 3 kg /min.
praktyczna maszynka do mielenia mięsa o mocy silnika 2000 W,
z 3 najróżniejszymi sitkami (8 mm; 4,5 mm; 3 mm), a także 2 nakładkami
do robienia pysznych domowych kiełbas oraz kebbe. Sprawność: do 3 kg mięsa
na minutę. Bieg wsteczny. W zestawie podajnik z pokrywą, a także kluczyk
ułatwiający montaż i demontaż maszynki
wydajność mielenia na min.: 3 kg
rozmiar tarcz do mielenia: 10
rozmiar (cm): 38.5 x 20 x 38
Moc: 2000 W
Waga: 7.3 kg
pokrywa - materiał wykonania:
Szczotkowany metal