Myślisz o rozpoczęciu sprzedaży w internecie? Chcesz, by Twoja oferta pojawiła się w bazarek.pl?

Załóż sklep internetowy na naszej platformie SklepyFirmowe.pl!
Załóż własny sklep

  • • 21 dni za darmo
  • • od 19 zł miesięcznie

Dom i Ogród »

Summit grill węglowy

W cenie: 8 499,00 zł

Przejdź do sklepu

jeśli chcesz złożyć zamówienie lub dowiedzieć się
czegoś więcej na temat tego produktu

Informacje o Summit grill węglowy

Summit ® grill węglowy to progresywny sprzęt z ogromnym potencjałem.

Ten grill jest klasą samą dla siebie.

Grillowanie perfekcyjnych steków, przygotowanie kurczaka kompletnie albo ustawienie tego grilla jako wędzarnia to żaden problem. System rozpalania gazowego że przygotowanie tego sprzętu do grillowania jest tak proste jak wciśnięcie jednego guzika.

Ruszt o średnicy 61cm średnicy to wystarczająca powierzchnia do przygotowania potraw dla 6 - 8 osób. Węglowy summit to nie tylko grill, to w dodatku perfekcyjna wędzarnia na której dzięki dopełniającej stalowej płycie możemy uwędzić mięso w niskiej temperaturze. Uszczelka z metalu oraz podwójne ścianki grilla zapewnią równą temperaturę i zadbają o jej utrzymanie.

Jeden grill, tak sporo możliwości...

Metoda bezpośrednia

Tę metodę stosuje się do potraw wymagających mniej aniżeli 20 minut grillowania. Rozłóż równo palące się brykiety na całym ruszcie lub wsyp je do koszy, które umieść obok siebie na środku rusztu. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Upewnij się,zarówno górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte. Subtelnie oczyść szczotką ruszt. Następnie natłuść ruszt i umieść potrawę nad brykietami. Zamknij pokrywę i upewnij się,jednocześnie górne, jak i dolne otwory wentylacyjne są otwarte, żeby zapewnić trafny przepływ powietrza

Metoda pośrednia

Tę metodę stosuje się do potraw wymagających więcej niż 20 minut grillowania. Ułóż palące się brykiety po obu stronach rusztu, korzystając np. Z koszy do brykietów. Umieść jednorazową aluminiową tackę ociekową między brykietami. Umieść ruszt w grillu, zamknij pokrywę i poczekaj, aż grill się rozgrzeje. Tacka ociekową będzie zbierać tłuszcz ściekający z jedzenia, co ułatwi czyszczenie. Możesz też wlać do niej trochę wody. Umieść potrawę na środku rusztu nad tacką ociekową. Ustaw pokrywę tak, by górny otwór wentylacyjny znajdował się pośrodku nad brykietami – upewnij się, że górny i dolny otwór wentylacyjny są otwarte.

Wędzenie

Kiedyś ludzie wędzili mięso, żeby zapewnić jego dłuższą trwałość i dostępność mięsa poprzez okrągły rok. Wędzenie konserwuje mięso, wyciągając z niego płyn, dzięki czemu mięso mogło częściej gościć na stole. Dziś nie musimy już konserwować mięsa w ten sposób, ale wielu ludzi nadal uwielbia standardowy subtelny wędzony smak, który znamy z mięs takich jak łosoś czy szynka. Coraz więcej amatorów takich smaków eksperymentuje z samodzielnym wędzeniem potraw – za pomocą swojego grilla Weber.

Pieczenie

Dzięki tej...

Producent Weber Exclusive
Rodzaj węglowy


Więcej ciekawych ofert dotyczących domu i ogrodu znajdziesz w kategorii dom i ogród porównywarki cen Nokaut.pl

do góry ↑