Fasola Jaś Tyczny BadaPak znamionuje się smacznymi, pokaźnymi, białymi nasionami. Przy jej pomocy można przygotować niemało idealnych potraw między innymi fasolkę po bretońsku, sałatki, kotlety czy pasty z fasoli, zapiekanki, a także pasztety.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona powiększają swoją objętość, dzięki temu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola biała to konwencjonalna odmiana fasoli uprawianej niemalże na całym świecie. Uwydatnia się dużo jej odmian, różniących się rozmiarem i smakiem. Najszczególniej znana w Polsce odmiana białej fasoli to Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.