• Producent: BadaPak
  • Kategoria: Ziarna i strączkowe
  • Rodzaj: fasola
  • Wielkość opakowania: 5000 g
Fasola czerwona BadaPak to bogate źródło cennych wartości odżywczych. Mieści znacznie więcej białka niżeli mięso. Fasola czerwona BadaPak dostarcza węglowodany, w tym skrobię, a także błonnik. Nie posiada mnóstwo tłuszczu a na ten występujący w niej składają się w głównej mierze wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Kolejne cenne substancje, które wyszukamy w tych ziarnach to izoflawony i lecytyna. Czerwona Fasola BadaPak dostarcza witaminę C, E, K oraz całkiem spore ilości witamin z grupy B (w szczególności B1 i B6). Jest korzystnym magazynem żelaza i cynku. W mniejszych ilościach mieści także magnez, fosfor, potas, selen, wapń, mangan i miedź.

Fasola czerwona BadaPak to doskonały komponent sałatek, zup, warzywnych gulaszy, past, puree a także dań standardowych dla kuchni meksykańskiej.

Fasolę czerwoną BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie poprzez około 12 godzin. Następnie nasiona płucze się i gotuje do miękkości. Solimy dopiero pod koniec gotowania.

Fasola czerwona jest gatunkiem roślin strączkowych. Jej ziarna są wielkie i czerwone a ze względy na zarys często nazywana jest fasolą nerkowatą. Pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Znana jest głownie jako element dań meksykańskich jednak ze względu na swoje cechy zdrowotne początkuje być coraz bardziej modna także w naszej kuchni.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Ziarna i strączkowe