• Producent: Marco Polo
  • Kategoria: Przyprawy i zioła
  • Rodzaj: mieszanka przypraw
  • Wielkość opakowania: 1000 g
Przyprawa Harissa Co to jest Harissa? Przyprawa Harissa jest niezwykle lubiana w kuchni tunezyjskiej. Ma atrakcyjny ciemnoczerwony kolor. Cechuje się ostrym przyjemnie palącym smakiem. Wystarczy jej odrobina, żeby potrawie nadać adekwatny smak i aromat. Hariss to przyprawa doskonała w smaku z przeznaczeniem najczęściej do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kuskus. Mieszanka przypraw pod magiczną nazwą Harissa to podstawa kuchni północnoafrykańskiej. Jest to ognisto-gorąca przyprawa użytkowana do dodawania głębi przeróżnym potrawom. Można ją też zmieszać z oliwą z oliwek, żeby uzyskać pastę Harissa. Oprócz używania do mięs można ją dodawać do hummusu, dipów, gulaszu i wielu innych potraw. Różnica między przyprawą harissa a pastą harissa. Pasta Harissa to mieszanka suszonych albo świeżych przypraw, takich jak między innymi chili, kminek i czosnek. Przyprawa harissa jest stosowana na sucho, bez dodatku oleju i wody. Natomiast pasta znamionuje się właśnie dopełniającą zawartością tych składniku plus niezwykle niejednokrotnie dodatkiem miodu.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Przyprawy i zioła