od 19,13 PLN
oszczędzasz do 10%
Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas wziąć się do roboty! Autorka uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszelkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć w trakcie pieczenia chleba w domu. Jej poradnik choćby najmocniej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swoich umiejętności domowego piekarza!
kup najkorzystniejsze komponenty na chleb, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania przeróżnego typu pieczywa. Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie albo przy pomocy robota kuchennego. Poznaj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, obracanie, kształtowanie, wyrastanie i nacinanie chleba – teraz zrobisz to jak zawodowy piekarz!
W książce odnajdziesz przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu:
brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i sporo innych.
Zrób perfekcyjny chleb od skórki aż do ostatniego okruszka!
ilość stron: 280
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: oprawa miękka
Rok wydania: 2021