• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjny z parowo-suchym powietrzem ChefLux MANUAL BIG o objętości 20 GN 1/1 z manualnym panelem sterowania gwarantującym regulację temperatury, procentu pary i szybkości wentylatorów. Piec ma system bezpośredniej (natryskowej) produkcji pary, która jest tworzona już przy temperaturze 48ºC (zaparowanie 100% w temperaturze 100 oC). Piec ma regulację temperatury w zakresie od 80 do 260 poziomów celsjusza i umożliwia gotowanie konwekcyjne i wilgotne od 80 stopni celsjusza. Wentylator o zmiennym kierunku obrotów wzmaga cyrkulację powietrza. Możliwość wyboru dwóch prędkości wentylatora. Chłodzenie zewnętrznych części pieca zapobiega przypadkowym poparzeniom przy dotknięciu obudowy albo drzwi. Podwójne szyby drzwi wytwarzane ze szkła nisko emisyjnego rozdzielone kurtyną powietrzną uniemożliwiają nadmiernemu nagrzaniu drzwi. Wewnątrz pieca zamontowane zostało oświetlenie LED. Komora gotowania stworzona ze stali nierdzewnej AISI 304, ma zaokrąglone krawędzie usprawniające czyszczenie. Odstęp między prowadnicami w komorze pieca wynosi 6,6 cm. We wnętrzu umieszczonych zostało pięć 2-biegowych wentylatorów. Drzwi mają zawiasy z lewej strony.

Piec posiada następujące funkcje:
  • DRY.Plus - funkcja prędkiego usuwania wilgoci z komory gotowania
  • STEAM.Plus - tworzenie pary już od 48 poziomów celsjusza.
  • AIR.Plus - system wentylatorów z odwracalnym kierunkiem i dwustopniową regulacją szybkości.

Uwaga:

artykuł na zamówienie. Czas realizacji określany przy składaniu zamówienia. Piec sprzedawany bez pojemników GN i blach.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne