• Producent: Moretti Forni
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec 1-komorowy do pizzy z okapem i komorą rozrostu nawilżaną, elektryczny 14,95 kW, 1370x1990x1585 mm, 9xØ300 mm, MORETTI FORNIwielokomorowe elektryczne piece multifunkcyjneNajbardziej innowacyjne i konfigurowalne piece na świecie.

rewelacyjnie pieczenie pizzy, chleba i wyrobów cukierniczych z maksymalną oszczędnością energii do 35% Projekt SeriaS to najbardziej nowoczesne i konfigurowalne piece statyczne na świecie do genialnego pieczenia pizzy, chleba i produktów cukierniczych.

gwarantują oszczędność energii choćby do 35% w stosunku do innych pieców Moretti Forni, a także wzrost prędkości pieczenia o 20% dzięki progresywnej technologii Eco®SmartBaking. Zaprojektowane w celu optymalizacji zużycia energii i ograniczeniu wpływu na środowisko.

SeriaS zawsze osiąga perfekcyjny wynik pieczenia: maksymalna wszechstronność i nieszablonowa łatwość użycia. Oszczędzanie energii Oszczędzanie energii i łatwość użycia są podstawą filozofii projektowania Moretti Forni.

Przy średniej oszczędności energii wynoszącej ponad 35%, SeriaS jest statycznym piekarnikiem elektrycznym o najniższym zużyciu energii na świecie. Najkorzystniejszy w swej kategorii pod względem jakości pieczenia, zużycia energii i sprawności.

Wszystkie jego technologie zostały zaprojektowane w celu maksymalizacji skuteczności. Jego budowa została zaprojektowana tak, żeby maksymalnie ograniczyć zużycie energii: • jednocześnie powiększona grubość izolacji wyprodukowanej ze specjalnego materiału izolacyjnego o wysokiej gęstości, jak i trójkanałowe cięcia termiczne utrzymują ciepło wewnątrz piekarnika, uniemożliwiając jego wydostawaniu się na zewnątrz • grube drzwi zaprojektowane tak, by zminimalizować utratę ciepła, wyśmienitą widoczność wnętrza i kontrolę pieczenia bez konieczności częstego otwierania • specjalne płyty ogniotrwałe zmniejszają bezwładność grzejną: ciepło przepływa szybciej i jest adekwatnie rozprowadzane po produkcie Kontrola elektroniczna Kontrola elektroniczna w liniiS reprezentuje najkorzystniejszą technikę Moretti Forni: ponad 70-letnie doświadczenie firmy w pieczeniu, a także najbardziej progresywne technologie elektroniczne, które zostały zastosowane w seriiSWykończenie seriaS evolution znamionuje się „wykończeniem STALOWYM" o czystym i gustownym wyglądzie, poręcznym w użyciu i poręcznym we wszelkich swych funkcjach.

Drzwi rewelacyjnie wyważone, łatwe w obsłudze, bez obciążenia dla operatora. Szerokie szkło zapewnia rewelacyjną widoczność podczas pieczenia. Zaimplementowano specjalny materiał izolacyjny o wysokiej gęstości, zatrzymując ciepło w piecu.

seriaS ICON cechuje się kultowym i innowacyjnym designem, dzięki czemu znakomicie integruje się z wnętrzem restauracji. Wybrane materiały, takie jak „Wykończenie ICON" i drewno dębowe do uchwytów drzwi dodają urządzeniu elegancji i szyku.

Okap o objętości rozszerzonej o 32% w porównaniu z okapem z liniiS evolution jest czarny i ma nowe logo z konsekwencją Cortena. Wyświetlacz kontrolny TFT w wersji ICON rodzaju „shadow". Dzięki mniejszego natężenia światła jest jeszcze bardziej zintegrowany z nową estetyką.

Zdejmowana osłona przykrywająca koła ulepsza estetykę i ujednolica wygląd pieca. Jednoczenie zapewniony jest dostęp ułatwiający instalację i czyszczenie i konserwację. Multifunkcyjność SeriaS to najmocniej wszechstronny piec na świecie, zaprojektowany w celu zaspokojenia wielu potrzeb pieczenia: pizzy, ciast, chlebów i produktów gastronomicznych.

Dzięki możliwości łatwej wymiany płyty szamotowej na płytę stalową tłoczoną albo kamień do piekarnictwa i dołożeniu nawilżacza komory, urządzenie zagwarantuje dużą swobodę używania i eksperymentowania. Dodatkowo seriaS zezwala na wybór dodatkowych komór pieczenia o rozmaitych wysokościach dopasowanych do potrzeb w zależności od typu wypiekanych produktów.Personalizacja seriaS najbardziej innowacyjny technologicznie piec na świecie, będący synonimem innowacji i jednostajnego rozwoju jest dzisiaj dodatkowo najistotniej konfigurowalny: dzięki różnorodnym możliwościom personalizacji w zależności od potrzeb użytkownika, możliwe są 4 miliony kompilacji.

Od rodzaju podłoża do pieczenia, wysokości komory piekarniczej, liczby komór i technologii ich budowy: niepowtarzalnej dla pizzy, chleba lub ciasta. Ponadto do wyboru są dwa różnorodne wykończenia – STALOWE lub ICON, rodzaj okapu i inne akcesoria.

--//--CharakterystykaZasilanie Elektryczne Moc kompletna 14,95 kW wymiary komory 1260 x 950 x 160 mm ilość pizz 9 liczba komór 1 wymiaryDługość (mm) 1990 Wysokość (mm) 1585 Szerokość (mm) 1370

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne