• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Gazowy piec konwekcyjny z nawilżaniem BAKERLUX MANUAL COUNTERTOP ze sterowaniem manualnym. Piec Unox perfekcyjnie nadaje się do pieczenia i gotowana ciast zarówno świeżych jak i mrożonych. Maksymalny jednorazowy wsad do 30 kg. Efektywność urządzenia dla poszczególnych potraw przy pełnym załadunku to tylko: 16 minut, żeby upiec 35 kruchych ciasteczek oraz 24 sztuki chleba, 28 minut, by gotowe były 24 sztuki biszkoptu.
Piec ma zakres temperatury od 80 do 260 °C. Wewnątrz komory zamontowane zostało oświetlenie LED. Drzwi posiadają zawiasy po lewej stronie, a także podwójną szybę, która zagwarantuje ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie posiada 2-biegowy system wentylatorów. Komora gotowania wytwarzana jest ze stali nierdzewnej AISI 304, a jej zaokrąglone krawędzie ułatwiają skrupulatne czyszczenie. Piec konwekcyjny pomieści 6 blach 60x40 cm. Prowadnice boczne mają zarys litery L. Rozstaw pomiędzy prowadnicami wynosi 80 mm.
Piec ma następujące funkcje:
  • DRY.Plus - system pozwalający na szybkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Plus - system natychmiastowego nawilżania komory, już od 80 ° C
  • AIR.Plus - system zarządzający samoczynnie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów

Max. Nominalna moc gazu - 17,5 kW. Piec przypasowany do pracy z gazem ziemnym G20.

Uwaga:

produkt na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne