• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Elektryczny piec konwekcyjny z nawilżaniem BAKERLUX MANUAL COUNTERTOP ze sterowaniem manualnym. Piec Unox wspaniale nadaje się do pieczenia i gotowana ciast równocześnie świeżych jak i mrożonych. Maksymalny jednorazowy wsad do 30 kg. Produktywność urządzenia dla poszczególnych potraw przy pełnym załadunku to tylko: 16 minut, by upiec 35 kruchych ciasteczek i 24 sztuki chleba, 28 minut, by gotowe były 24 sztuki biszkoptu.
Piec posiada zakres temperatury od 80 do 260 °C. Wewnątrz komory zamontowane zostało oświetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie, a także podwójną szybę, która zapewnia ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie posiada 2-biegowy system wentylatorów. Komora gotowania tworzona jest ze stali rdzoodpornej AISI 304, a jej zaokrąglone krawędzie ułatwiają skrupulatne czyszczenie. Piec konwekcyjny pomieści 6 blach 60x40 cm. Prowadnice boczne mają kształt litery L. Rozstaw między prowadnicami wynosi 80 mm.
Piec posiada następujące funkcje:
  • DRY.Plus - system zezwalający na szybkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Plus - system natychmiastowego nawilżania komory, już od 80 ° C
  • AIR.Plus - system zarządzający samoczynnie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów

Uwaga:

produkt na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne