• Producent: Moretti Forni
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec 2-komorowy do pizzy z okapem i bazą, elektryczny 10,2 kW, 890x1460x1070 mm, 4xØ450 mm, MORETTI FORNISeriaS to najbardziej nowoczesne i konfigurowalne piece statyczne na świecie do rewelacyjnego pieczenia pizzy, chleba i produktów cukierniczych. Zapewniają oszczędność energii choćby do 35% w stosunku do innych pieców Moretti Forni oraz wzrost prędkości pieczenia o 20% dzięki nowoczesnej technice Eco®SmartBaking. Zaprojektowane w celu optymalizacji zużycia energii i ograniczeniu wpływu na środowisko. SeriaS za każdym razem osiąga idealny wynik pieczenia: maksymalna wszechstronność i wyjątkowa łatwość wykorzystania. Oszczędzanie energii i łatwość użycia są podstawą filozofii projektowania Moretti Forni. Przy przeciętnej oszczędności energii wynoszącej ponad 35%, SeriaS jest statycznym piecem elektrycznym o najniższym zużyciu energii na świecie. Najlepszy w swojej kategorii pod względem jakości pieczenia, zużycia energii i wydajności. Wszystkie jego technologie zostały zaprojektowane w celu maksymalizacji skuteczności. Jego konstrukcja została zaprojektowana tak, by maksymalnie ograniczyć zużycie energii: • równocześnie rozszerzona grubość izolacji wykonanej ze specjalnego materiału izolacyjnego o wysokiej gęstości, jak i trójkanałowe cięcia termiczne utrzymują ciepło wewnątrz pieca, zapobiegając jego wydostawaniu się na zewnątrz, • grube drzwi zaprojektowane tak, żeby zminimalizować utratę ciepła, świetną widoczność wnętrza i kontrolę pieczenia bez konieczności częstego otwierania, • specjalne płyty ogniotrwałe obniżają bezwładność grzewczą: ciepło przepływa szybciej i jest stosownie rozprowadzane po produkcie, Kontrola elektroniczna w liniiS reprezentuje najlepszą technikę Moretti Forni: ponad 70-letnie doświadczenie firmy w pieczeniu, a także najszczególniej nowoczesne technologie elektroniczne, które zostały zastosowane w liniiS

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne