• Producent: RESTO QUALITY
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Opis:

  • fachowy i szczególnie sprawny krągły gazowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim
  • wytwarzane jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych
  • zezwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie albo gotowanie na parze mrożonych albo półgotowych potraw
  • wyśmienicie spełni oczekiwania w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne albo różnego typu lokalach gastronomicznych
  • Kocioł jest pośrednio ogrzewany przy pomocy pary wodnej stworzonej w przestrzeni pomiędzy płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, zapewnia równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
  • Kocioł posiada ręczny system napełniania wody
  • Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z przyłączem zimnej wody z sieci
  • Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu albo zaworu spustowego, z możliwością podłączenia odpływu do kanalizacji
  • Kran spustowy 6/4 cala z sporym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym zastosowaniem
  • w sytuacji niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest wykorzystanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
  • Zawór bezpieczeństwa z ciśnieniomierzem broniący kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w czasie ogrzewania i odpowietrzania podczas uruchamiania i usuwania podciśnienia powstającego podczas fazy schładzania
  • Kocioł błyskawicznie nagrzewa się do maksymalnej mocy
  • Zaokrąglona konstrukcja zbiornika ułatwia mieszanie potraw w trakcie gotowania
  • Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy umożliwia utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
  • Dno zbiornika warzelnego wytwarzane z blachy o grubości 3 mm
  • Piezoelektryczne zapalanie płomienia kontrolnego, z ręczną regulacją mocy, płomień główny i płomień ekonomiczny
  • Kocioł ma opcjonalną możliwość zamówienia wersji z mieszalnikiem (brak możliwości poprodukcyjnego domówienia i zamontowania) - za dopłatą
  • Mieszadło jest zamontowane na stałe i pozwala na produkcję pomiędzy innymi sosów, musów owocowych, przecierów, dżemów, smalcu, konfitur, kisielu, budyniu, likieru, polew, lekko gęstych rzeczy
  • Ramiona miksujące, łopatki mieszalnika mogą zostać wykonane na zamówienie i dopasowane pod typ mieszanego towaru, maksymalizując produktywność całego procesu miksowania
  • całkowicie tworzony z najwyższej jakości stali nierdzewnej
  • Kocioł może być zasilany gazem ziemnym lub gazem z butli – prosimy o wybór dysz przy składaniu zamówienia
  • Urządzenie ma certyfikat TÜV, a także certyfikat B11, pozwalający na podłączenie kotła do komina
  • Podwójny system bezpieczeństwa, fachowy system gazowy i wykorzystanie najwyższej jakości składników zezwala na długotrwałe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego
  • Spaliny można odprowadzać do komina albo okapu, opcjonalnie możliwe jest zamówienie specjalnego komina widocznego na zdjęciach - za dopłatą
  • Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

atrybuty techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 1070x1140x900
  • pojemność [l]: 200
  • Napełnianie wodą: ręczne
  • System grzania: pośredni
  • Przyłącze wody zimnej: 1/2"
  • Zawór spustowy: 6/4"
  • Zapłon: piezoelektryczny
  • Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 70
  • Moc G20 [kW]: 31,5
  • Moc G30 [kW]: 30
  • wariant gazu: G20/G30
  • Przyłącze gazowe: 1/2"
  • Zasilanie [V]: 230
  • Waga [kg]: 171

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne